Ο Αργύρης Αργυριάδης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2000 και δικηγόρος στην Αγγλία και Ουαλία (Solicitor of the Supreme Court in England & Wales) από το 2001. Ειδικεύεται σε υποθέσεις εμπορικού, φορολογικού και οικονομικού ποινικού δικαίου.Επίσης είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής και Πιστοποιημένος Διαχειριστής Αφερεγγυότητας από το Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Διαπιστευμένο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Επίλυσης Διαφορών (ΗΠΑ) (Accredited Member International Academy of Dispute Resolution (USA).
Πιστοποιημένο μέλος του Αγγλικού ADR Group (Accredited Member (UK)). Είναι μέλος της Ένωσης Νομικών Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΒΕ), του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων (International Bar Association) και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Δικηγόρων Αφερεγγυότητας και Επαγγελματιών Εταιρικής Αναδιάρθρωσης (InSol Europe)
Αποφοίτησε από το Νομικό Τμήμα του ΑΠΘ. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Εμπορικό & Οικονομικό Δίκαιο στο ίδιο πανεπιστήμιο από όπου αποφοίτησε με άριστα (10/10). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Τραπεζικό και Χρηματιστηριακό Δίκαιο (Banking & Finance Law) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Centre of Commercial Law Studies, Queen Mary College) από όπου αποφοίτησε με έπαινο, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Φορολογικό Δίκαιο) και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων)
Έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (2000) και ως Ειδικός Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών (2001-2004). Από το Σεπτέμβριο του 2020 είναι μέλος της Επιτροπής Αφερεγγυότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.Επιστημονικές δημοσιεύσεις του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και άρθρα του στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Πρώτο Θέμα», «Τα Νέα», «Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Thessnews», «Θεσσαλονίκη», «Ναυτεμπορική», «Κέρδος» και στις ιστοσελίδες capital.gr, huffingtonpost.gr, athensvoice.gr, protothema.gr και in.gr.